2024. május 4. - Mónika, Flórián

Miért hiúsult meg a tender?

A meghiúsult BKV-buszbeszerzési tender körülményeit vizsgáló felügyelőbizottsági (fb) jelentés megismerése után a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága meg kívánja hallgatni ez ügyben Antal Attila vezérigazgatót - erről ellenzéki indítványra, egyhangú s
2008. február 20. szerda 07:14 - Hírextra
Bagdy Gábor )KDNP) másik két javaslatára, hogy a fővárosi közműcégek igazgatóságainak legyenek ellenzéki delegáltjai, illetve hogy a cégek felügyelőbizottságainak elnökeit az ellenzék adja, később térnek vissza.

Ellenzéki és SZDSZ-es szavazatokkal, a szocialisták ellenében elfogadta a gazdasági bizottság Dancs Gábor (SZDSZ) azon javaslatát, hogy kérjék fel a BKV menedzsmentjét egy visszafogottabb, konzervatívabb kommunikációs stratégiára.

A BKV kommunikációjának bírálatát is Bagdy Gábor vetette fel. Mint mondta, " megdöbbentette" őt egy szerinte "teljesen abszurd" hétfői BKV-nyilatkozat. A BKV kommunikációs vezérigazgató-helyettesére utalva a politikus hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlannak tartja a cég alkalmazottjának azon megnyilvánulását, miszerint "szakmai alapokat nélkülöző támadások érték a vezérigazgató urat és családját". Az ellenzéki politikus szerint arra, hogy "szakimai alapot nélkülöző vagy nem nélkülöző támadások" érték-e Antal Attilát, arra "itt és most, ma senki nem tud válaszolni". Erre majd a vizsgálat tud választ adni - tette hozzá.

A KDNP frakcióvezetője azért sem tartja szerencsének ezt a kijelentést, mivel ez alapján úgy tűnik, hogy ha most bárki rosszat mond a BKV-ra "az vagy rosszindulatú, vagy hülye". Érdemes lenne elgondolkodni ezen a helyzeten - jegyezte meg.

Dancs Gábor, aki közlekedési tanácsnok és a BKV fb tagja is, ehhez kapcsolódva megjegyezte, hogy ő is úgy érzékeli, hogy "van egyfajta kommunikációs önmozgása a BKV-nak, ami ha úgy tetszik, megregulázásra szorul." A politikus ennek jegyében indítványozta, hogy a bizottság kérje fel a BKV menedzsmentjét, hogy a következő hetekben "konzervatív" kommunikációs stratégiát folytassanak. "Ha ebből nem ért ..... , akkor majd megyünk tovább" - szögezte le a politikus, hozzátéve, hogy erre a lépésre "a vezérigazgató úr helyzetére tekintettel" is szükség van.

Andó Sándor (MSZP), aki szintén tagja a BKV fb-nek, úgy vélte, hogy a vezérigazgató-helyettest is megilleti a véleményalkotás joga. Hozzátette, hogy az fb vizsgálatának lezárásig nem kifogásolható az, ha a cég azt nyilatkozza, hogy szerintük rendben zajlott a buszbeszerzés. Ha pedig a vizsgálat ezzel ellenkezőt bizonyít, az egy más kérdés - fűzte hozzá. A szocialista politikus közölte, hogy ez egy természetes és elvárható nyilatkozat a BKV részéről akkor, ha a vizsgálat ezt vissza is fogja igazolni.

Somlyódy Csaba bizottsági elnök sem tartotta szerencsésnek a BKV kommunikációs vezérigazgató-helyettesének kijelentését. A szocialista politikus szerint azonban hibát követne el az önkormányzat, ha a gazdasági bizottság közvetlenül beavatkozna ebbe az ügybe. Így ugyanis gyakorlatilag átvállalná az önkormányzat amenedzsmenttől annak a felelősségét - jegyezte meg.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását