2024. május 2. - Zsigmond

Juhász Ferenc: a vizitdíj nem költségvetési tétel

A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
2008. február 20. szerda 10:53 - Hírextra
"A kormány üzeni, hogy azt értsétek meg, hogy erre a költségvetésbe nem állítottunk be forrást. Ha beállítottunk volna, akkor már népszavazni sem lehetett volna" - jelentette ki a szocialista politikus a vizitdíjra vonatkozó népszavazási kérdés kapcsán.

Mint kiemelte, ha a Fidesz azt akarja, hogy az állampolgárok ne fizessenek vizitdíjat, de valamilyen más módon fizessenek a háziorvosoknak, fizessenek az egészségügyi rendszerbe, valamint a felsőoktatási rendszerbe, akkor a nagyobbik ellenzéki párt mondja meg, hogy mit vessen ki a kormány.

"Vessen ki a kormány plusz adót, plusz tb-járulékot, hogyan szedjük be azt a mintegy 50 milliárd forintos összeget, mely ennek a szükségletnek a pótlására elegendő?" - tette fel a kérdést.
Juhász Ferenc emlékeztetett arra: nincsen ma a költségvetésben olyan forrás, mellyel a vizitdíj pótolható lenne. A Fidesznek meg kellene mondania, hogy honnan, milyen módon, milyen formában, milyen sarcot akarnak kivetni a választókra, hogy ezt az összeget pótolni lehessen - mondta.

Véleménye szerint "cinikus" az a magatartás, amely arról szól, hogy persze amikor népszavazni kell, akkor a vizitdíj nem költségvetési tétel, ha meg utána a népszavazás mégis eltörli azt, akkor meg a költségvetés "álljon jót".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását