2024. április 28. - Valéria

Az MDF és Fidel

A kommunista diktatúra máig legemblematikusabb figurája távozik Fidel Castro lemondásával, a demokráciára azonban sokat kell még várni - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a Magyar Demokrata Fórum szóvivője kedden az MTI-nek.
2008. február 19. kedd 21:21 - Hírextra
Az idő a kubaiaknak dolgozik; a demokratikus világ, így Magyarország is sokat tesz az ellenzék támogatásáért. Támogatjuk a parlamenti pártok és a kormány törekvését, hogy a demokratikus átalakuláskor szerzett tapasztalatainkat átadjuk - mondta a szóvivő.

Fidel Castro kedden jelentette be, hogy lemond a kubai államtanács elnöki (államfői) tisztségéről. A "líder máximo" ezt a kommunista párt hivatalos szócsövének számító Granma című újság internetes kiadásában közölte. Üzenetét elemzők úgy értelmezik, hogy a kubai vezető végérvényesen bejelentette visszavonulását. A kubai elnök betegsége miatt egyébként már csaknem 19 hónapja nem vesz részt a hatalom gyakorlásában.

A távozó elnök mintegy fél évszázadon át irányította a karib-tengeri szigetországot, azóta, hogy 1959-ben fegyveres forradalom élén megragadta a hatalmat. A közelmúltban tartott parlamenti választásokon Fidel Castrót ismét képviselővé választották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását