2024. április 16. - Csongor

Nem zárható ki a terrorfenyegetés

Akár az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat nyomán felkorbácsolt indulatok is okozhatták, hogy brómcián került az intézmény gyógyszertárába - ezt hétfőn mondta az MTI-nek Merczel József, a kórházfenntartó Heves Megyei Közgyűlés alelnöke.
2008. február 18. hétfő 17:10 - Hírextra

Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki a terrorfenegetés esete sem - vélekedett a szocialista politikus.
Az alelnök szerint az indulatok folyamatos szítása, a pályázat kiírását követően mesterségesen, politikai okokból kialakított hangulat egyes szélsőségeseket ilyen és ehhez hasonló tettekre bátoríthat.

Ez az eset is arra inti a közélet szereplőit, hogy az indulatok felkorbácsolásával óvatosabban kellene bánni - szögezte le Merczel József.

A "Brómcián" feliratú dobozra még február 14-én bukkantak az egri kórház intézményi gyógyszertárában. A későbbi laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy valóban a veszélyes mérget tartalmazza a hűtőkamrából előkerült tartály, ám az ott dolgozók nem tudják, hogy miként került oda.
Az egri rendőrkapitányság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága külön nyomozócsoportot hozott létre a bűncselekmény felderítése érdekében. A rendőrség visszaélés méreggel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a történtek kiderítésére.

A kórház vagyonkezelésére november 30-án írt ki pályázatot a fenntartó megyegyűlés. A tervezett funkcionális privatizáció ellen több civil szervezet tiltakozott demonstráción, a közgyűlés üléseit folyamatos, sokszor nyomdafestéket nem tűrő bekiabálások zavarták meg. Ugyanakkor a testületben ellenzékben politizáló Fidesz is a pályázati kiírás ellen szavazott.

Az ellenzéki képviselők azzal vádolták a testület szocialista vezetését, hogy a több hazai egészségügyi intézményt, a többi között a hatvani és a gyöngyösi kórházat is működtető HospInvest Zrt.-re szabták a vagyonkezelésre kiírt tendert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását