2024. április 25. - Márk

Magyarosan érkezhetünk Pekingben

Sissi a neve az első magyar étteremnek, amely a hét végén nyílt meg ünnepélyes keretek között Pekingben.
2008. február 18. hétfő 18:14 - Hírextra

Az étterem tulajdonosa Huang Kö-hszin (Huang Kexin), aki 17 évig élt Magyarországon. A vállalkozást egy közép-európai ételekre és vendéglátásra szakosodott cég vezérigazgatója, Niu Mu-csün (Niu Mujun) irányítja. A helyi kínai stábot Kiss Tibor mesterszakács tanította be - tájékoztatta hétfőn a pekingi magyar nagykövetség a távirati irodát.

A megnyitón képviseltette magát a városi kormányzat több tagja, a kerület idegenforgalmi vezetői és a magyar nagykövetség is.

Az étterem a kínai főváros egyetemi negyedében, az ottani "Szilikonvölgyben" nyílt, közel az olimpiai faluhoz és ahhoz a régióhoz, amely a Hajtien (Haidian) kerület most kiépülő szórakoztató-kulturális negyede.

A Sissi két szinten, 5-600 négyzetméternyi területen helyezkedik el. Az alagsorban található a konyha és más előkészítő helyiség, az emeleten pedig svédasztalos rendszerben, 3,5 eurónak megfelelő jüanért kínálnak magyar és nemzetközi, valamint kínai ételeket és italokat.

Az étteremben plazmatévén láthatók folyamatosan Magyarország nevezetességei. Élő zenét hallgathatnak a vendégek egy zenekar jóvoltából, amelynek tagjai - a tulajdonos állítása szerint - a szépséges királyné korának zenéjét is ismerik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását