2024. április 24. - György

Diana terhes volt?

Terhes volt Diana, a brit trónörökös néhai felesége - ezt Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás, a hercegnő halála köré szőtt összeesküvés-elméletek fő szószólója mondta hétfői londoni meghallgatásán.
2008. február 18. hétfő 13:33 - Hírextra

Diana, aki az idén lenne 47 éves, 1997. augusztus 31-ének hajnalán vesztette életét Párizsban, amikor az őt szállító Mercedes nagy sebességgel egy belvárosi aluljáró pillérének csapódott. Vele együtt meghalt akkori aranyifjú szerelme, Dodi Fayed, Mohamed Fayed fia.

A kocsit az idősebbik Fayed által birtokolt párizsi Ritz szálló biztonsági főnöke, Henri Paul vezette, akiről a hosszú évekig húzódó hivatalos francia vizsgálat azt állapította meg, hogy erősen ittas volt, és gyógyszeres befolyásoltság alatt is állt a szerencsétlenség pillanatában.

Ugyanezt állapította meg az ezután elvégzett brit rendőrségi vizsgálat is, amelynek során Károly trónörököst, Diana volt férjét is meghallgatták.

Mindez azonban nem tántorítja el az összeesküvés-elméletek hívőit, legkevésbé Mohamed Fayedet.
A zűrös múltú mágnás, aki a világhírű londoni Harrods luxusáruházat is birtokolja, a baleset pillanatától fogva állítja, hogy merénylet történt, és azt is, hogy Diana terhes volt az ő fiától.

Az udvar és a brit elhárítás Fayed elmélete szerint azt akarta volna megakadályozni, hogy egy hithű muszlimtól - vagyis az ő fiától - származó gyermek személyében muszlim féltestvére, Dodi személyében pedig muszlim mostohaapja legyen Diana és Károly trónörökös két gyermekének, Vilmos és Harry hercegnek, akik a második, illetve a harmadik helyen állnak a brit trónöröklési sorrendben.

Az ügyet végleg lezárni hivatott, négy hónapja folyó londoni felsőbírósági - hivatalosan halottkémi - eljárás hétfői tárgyalási napján először hallgatták meg Mohamed Fayedet, aki kijelentette: Diana a szerencsétlenség előtt nem sokkal személyesen neki árulta el telefonon, hogy gyermeket vár Doditól.
"Én vagyok az egyetlen a világon, akinek ezt elmondták" - közölte a mágnás.
Szavai ellentmondásban állnak a hivatalos francia és brit orvosszakértői, illetve rendőrségi vizsgálatok eredményeivel, amelyek egyértelműen kizárták, hogy halála pillanatában Diana terhes lett volna.

Fayednek ugyanakkor erre is megvolt hétfőn a válasza. A londoni felsőbíróságon kijelentette: a brit és a francia titkosszolgálatok összejátszottak a merénylet kivitelezésében.

A merényletelméletet ugyanakkor még Diana egykori személyi inasa, a királyi családdal igen rossz viszonyban álló Paul Burrell is "teljesen lehetetlennek" nevezte egy hónappal ezelőtti felsőbírósági meghallgatásán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását