2024. április 27. - Zita

Az MCF nyerte a választást

A kilenc mandátumból hetet szerzett meg az MCF A Magyarországi Cigányok Országos Fóruma az időközi cigány területi kisebbségi önkormányzati választáson Csongrád megyében - áll a területi választási bizottság hétfőn hozott határozatában.
2008. február 18. hétfő 17:33 - Hírextra

A választáson induló másik jelölő szervezet, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége két mandátumot kapott.

A vasárnap rendezett kisebbségi önkormányzati választásokon összesen hatvannégyen szavaztak érvényesen, 45-en az MCF - A Magyarországi Cigányok Országos Fórumára, 19-en a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségére voksoltak.

Az időközi választást azt követően írták ki, hogy a Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat október 29-i ülésén feloszlatta önmagát.

A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének az a Kozák János az elnöke, aki a tavalyi Országos Cigány Önkormányzati választáson a Lungo Drom listáján szerzett mandátumot, majd az MCF jelöltjeként érvénytelenül elnöknek választottak, míg az MCF-et Kolompár Orbán vezeti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását