2024. április 25. - Márk

A nők sörözni akarnak az első randin

A nők akár az első randin is szívesen fogadják, ha a férfi sörözni hívja őket - derül ki egy sörözési szokásokat vizsgáló felmérésből.
2008. február 18. hétfő 15:06 - Hírextra

Köztudott, hogy a sör a férfiak egyik gyenge pontja, de a nők sem idegenkednek a sárga nedűtől, sőt az európai lányok kifejezetten szeretik a fesztelen, sörözés melletti, ismerkedős találkákat. A két nem sörfogyasztási szokásai azonban mutatnak némi eltérést. Például a nők a sörözésnél is adnak a minőségre és a külsőségekre, ezért nem veszik szívesen, ha üvegből vagy dobozból kínálják őket. Sokkal jobban szeretik a kellemes környezetet és a frissen csapolt sör impozáns látványát - derül ki a Dreher Sörgyárak Zrt. anyavállalata, a SABMiller felmérésének eredményeiből.

A sörfelmérést Európa 15 országában - köztük Magyarországon - készítették, mintegy 7500 fő megkérdezésével. A válaszadók 30 százaléka a gyengébb nemet képviselte, kor tekintetében pedig a 18-34 év közöttiek voltak túlsúlyban (40 százalék), míg a 35-44 közötti és a 45 év fölötti korosztály egyenlő arányban, 30-30 százalékkal képviseltette magát. A cég legújabb felmérésének eredményeiről a Sör etikett című kiadványában számol be.

A tanulmány szerint korábban egyértelmű volt, hogy a férfiakra hárul a fizetés. Bár a hölgyek napjainkban is szívesen veszik az udvarias gesztust, de már korántsem veszik zokon, ha esetleg osztozniuk kell a költségeken. A felmérésből kiderül, hogy a magyar hölgyek 52 százaléka szívesen fizeti a saját részét, akár az első randin is. A svéd nők különösen emancipáltak - mindössze 13 százalékuk várja el, hogy a férfi állja a számlát.

A magyar férfiak egyébként lovagiasság tekintetében messze felülmúlták az európai átlagot, ugyanis nemcsak az első randin udvariasak, 96 százalékuk jelenlegi partnerének is fizeti az aranyló italt.
A sörrandi tippnek sem utolsó válaszokból megtudható az is, hogy ha a férfi olyan barátnőt szeretne, aki él-hal a sörért, akkor mindenképp cseh lányt kell keresnie magának. Európán belül ugyanis a cseh nők vannak oda legjobban a folyékony kenyérért.

A Sör etikett rámutat még számos érdekességre. Például, hogy a jól megérdemelt "nap végi" sört Európa minden országában, más-más időpontban fogyasztják. Az átlagos kezdési időpont 18:08-ra esik, aki viszont korábban szeretne hozzálátni a sörözéshez, annak érdemes ellátogatnia Dániába - az ott lakók 16:41-kor gurítják le első sörüket. Magyarországon ennél jóval később, de az átlagnál még így is korábban, 17:55-kor koccintják össze első korsóikat a sörbarátok.

A doboz, az üveg és a korsó versenyéből egyértelműen a korsó kerül ki győztesen. Az európaiak 74 százaléka, a magyarok 71 százaléka részesíti előnyben a gyöngyöző szénsav és az olvadó fehér habkorona által nyújtott kulináris élményt.

Mint a válaszokból kiderül, a legrendszeresebb sörivók a spanyolok, ők átlagosan 163-szor söröznek egy évben, magasan a 126 alkalmas európai átlag fölött. Európán belül a többségnek (33 százalék) heti két-három alkalommal csúszik le egy hideg sör a torkán, 31 százalék pedig hetente egyszer fogyaszt egy korsóval.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását