2022. december 7. - Ambrus

Ne szüljön fiút, mert depressziós lehet

Ha fiú születik, nő a szülés utáni depresszió esélye, figyelték meg francia kutatók, de magyarázatot egyelőre nem találtak rá, és további kutatások szükségesek. A Nancy-i Egyetem kutatói 181 anyukát vizsgáltak meg, kilenc százalékuknál súlyos depressziót
2008. február 17. vasárnap 13:35 - Hírextra
A kutatók ugyan nem találtak magyarázatot, de arra gyanakszanak, hogy férfiakkal (apa, férj, partner) kapcsolatos korábbi rossz élményekkel lehet összefüggésben a jelenség.

Ám más szakemberek kételyüket fejezték ki, miszerint nem volt elég nagy a mintavétel, és lehet, hogy csak statisztikai furcsaságról van szó.

A francia kutatók rámutattak, hogy a fiút szülő tíz nőből hét számolt be rosszabb lelkiállapotáról általában véve azokhoz a nőkhöz képest, akik lányt szültek.

S bár a lányt szülő anyukák hajlamosak a szülés utáni enyhe depresszióra, a 17 súlyos depresszióval diagnosztizált mamából 13-nak fia született.

Némely országban, ahol a fiúgyermekeket részesítik előnyben, azt figyelték meg, hogy a leánygyermek megszülése után kialakulhat depresszió.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását