2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fegyverrel kényszerítette a taxist, hogy vigye a rendőrörsre

Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy taxisra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese vasárnap az MTI-vel.
2008. február 17. vasárnap 16:00 - Hírextra
Fülöp Gergely elmondta, a fiatal lány péntek délután a nyíregyházi vasútállomáson szállt be a taxiba, hogy egy áruházba vitesse magát. Útközben pisztolyt fogott a gépkocsivezetőre, s azt követelte, hogy vigye a legközelebbi rendőrőrsre. Miután a gépkocsivezető engedelmeskedett, a lány a 69 éves taxis oldalához szorított pisztollyal becsengetett az Érkerti Rendőrőrsre, ahol az ajtót nyitó rendőr felszólítására a fegyvert ellenállás nélkül átadta.

A sajtóügyeletes közlése szerint a lánynál egy olyan riasztópisztoly volt, amelyet a Schengeni Információs Rendszer alapján az osztrák rendőrség körözött. A rendőrségen a lány azt mondta, hogy fegyvert a józsefvárosi piacon vette. Kiderült az is, hogy a lány tavaly szeptemberben szökött meg egy budapesti javítóintézetből, ahová iskolakerülés és prostitúció miatt került. Vallomása szerint most azért adta fel magát, mert összeveszett a barátjával.

A rendőrség kezdeményezte a lány előzetes letartóztatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását