2022. július 4. - Ulrik

Dávid Ibolya: Nyugodt március 15-ét!

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy március 15-én közös főhajtással tisztelegjenek a parlamenti pártok az 1848-as forradalom hősei előtt. Az MDF álláspontja szerint csak úgy ünnepelheti az ország méltó módon a szabadságharc 160. évfordulóját, ha a
2008. február 16. szombat 16:40 - Hírextra
Az MDF bízik benne: a pártok nem a népszavazás eredményétől kívánják függővé tenni azt, hogy hol s hogyan ünnepeljék ’48 szabadságért harcoló hőseit.

Közeledik március 15-e, szűk egy hónap múlva ünnepli Magyarország és a határon túli magyarság az 1848-as szabadságharc hőseit. A Magyar Demokrata Fórum úgy véli: a 160 éve történt eseményekre akkor emlékezhetünk valóban méltó módon, ha a magyar Országgyűlés pártjai a napi pártpolitikai ellentéteket alárendelik az össznemzeti, békés, közös megemlékezésnek. Az elmúlt években felettébb káros szokássá vált a nemzeti ünnepek külön ünneplése, kampányeseménnyé való degradálása, egyedi politikai célokra való felhasználása.

A Magyar Demokrata Fórum ezért arra kéri a parlamenti pártokat, hogy e jeles napon, a szabadságharc 160. évfordulóján közös főhajtással tisztelegjenek az 1848-as forradalom hősei előtt.

Az MDF bízik benne: a pártok nem a népszavazás eredményétől kívánják függővé tenni azt, hogy hol s hogyan ünnepelik ’48 szabadságért harcoló hőseit. Ezért reméljük: a kampány ellenére a többi parlamenti párt is felismeri ezen össznemzeti ünnep méltóságának fontosságát, és ezt igazolandó még a népszavazás előtt deklarálja egy közös ünneplésen való részvételi szándékát.

Dávid Ibolya,
a Magyar Demokrata Fórum elnöke
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását