2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ronaldo még idén visszatérhet?

Olasz médiaértesülések szerint a csütörtök este megműtött Ronaldo, az AC Milan futballistája kilenc hónapos rehabilitációs időszaknak néz elébe, így a legjobb esetben az év végén térhet vissza a pályára - ha akar.
2008. február 15. péntek 11:55 - Hírextra
A brazil támadó csapata Livorno elleni, hazai bajnoki mérkőzésén sérült meg, szerdán. Az 1-1-re végződött találkozó második félidejében csereként beállt játékos mindössze három percet töltött a pályán, amikor - egy a Milannak büntetőt érő szabálytalanság szenvedő alanyaként - bal térdében elszakadt egy ínszalag.

Az első helyzetértékelések azt az eshetőséget sem zárták ki, hogy a sérülés miatt véget ér a 31 éves labdarúgó sportpályafutása.

A párizsi Pitié Salpetriere kórházban elvégzett, mintegy másfél órás operáció jól sikerült. A műtétet Eric Rolland professzor irányította, egyik asszisztense pedig az a Gérard Saillant volt, aki 1999-ben és 2000-ben műtötte Ronaldo jobb térdét. Utóbbi - még az operáció előtt - az RTL Rádiónak úgy nyilatkozott, a világbajnok futballista felépülhet a sérüléséből.

"Azt kell tudni, mik a tervei, akar-e még futballozni egy-két évig, vagy inkább befejezi pályafutását. A károsodás súlyossága mellett nagyon sok múlik azon, hajlandó-e komoly erőfeszítéseket tenni, áldozatokat hozni a visszatérés érdekében. Harmincegy évesen mindenesetre ez már sokkal nehezebb, mint huszonegynéhány évesen volt" - vélekedett Saillant.

A világbajnok és aranylabdás támadó kontraktusa június 30-án jár le olasz klubcsapatánál, de az EFE szerint az AC Milan a jelen helyzetben szerződéshosszabbítást ajánl fel neki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását