2024. április 28. - Valéria

Rendőri évértékelés - Tolna megye

Tolna megyében rendkívül harmonikus és kiegyensúlyozott bűnügyi és közbiztonsági tevékenységet végzett a rendőrség, s jól hasznosította a helyi erőforrásokat - jelentette ki Dobozi József dandártábornok, a Köztársasági Őrezred parancsnoka tegnap Szekszárd
2008. február 15. péntek 16:53 - Hírextra
Hozzátette: Tolnában tavaly is nagy hangsúlyt fektettek az állampolgárok biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények felszámolására. Elismerően szólt az állományülésen érzékelt családias légkörről, amely jó hatást gyakorol a rendőri munkára.

Soczó László dandártábornok, Tolna megye rendőrfőkapitánya elmondta, hogy az elmúlt évi munkát reprezentáló mutatók szinte minden területen javultak, s az országos átlagoknál kedvezőbbek. Kiemelte, hogy az ismerté vált bűncselekmények száma - szemben az országos tendenciával - több mint húsz százalékkal csökkent. Felderítési eredményességük 49,7 százalék, ami ugyan 2006-hoz képest kis mértékben romlott, de így is az országos átlag felett van, és a megyék rangsorában a 9. helyet jelenti.

Összességében jó átlagos, kiegyensúlyozott és eredményes esztendőnek értékelte 2007-et a főkapitány, ám megjegyezte, hogy szakmailag nehéz év áll mögöttük. Már állandósult a 10 százalékot meghaladó létszámhiány: az ország második legkisebb megyéjében 800 helyett mindössze 700 rendőr dolgozik. A hiány bizonyos helyeken - például a közterületen - eléri a nyolcvan százalékot is. Viszont az igen fiatal - 30-32 év az átlagéletkor - állományt jól felkészült, ambiciózus rendőrök alkotják. Bérüket elfogadhatónak minősítette a főkapitány: a tiszthelyettesek átlagos bruttó bére 197 ezer forint, a tiszteké pedig 322 ezer forint.

Dobozi dandártábornok a létszámhiánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy a határőrséggel történő integráció Tolna megyét nem érintette, és megígérte, rendőrhiányt jelzi feletteseinek. Hozzátette: az ORFK létszámhiánnyal foglalkozó bizottsága hamarosan minden megyére kidolgozza a mutatószámokat, s biztos abban, hogy pár éven belül kiegyenlítődik az országban a rendőri létszám.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását