2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hazaengedték a nyolc végtaggal született kislányt

Szombaton hazaengedték a kórházból azt a két éves indiai kislányt, aki nyolc végtaggal született, és felesleges két karját, két lábát novemberben műtéttel távolították el. Az orvosok márciusban fogják eldönteni, hogy a kis páciensnek lesz-e szüksége helyr
2007. december 15. szombat 16:54 - Hírextra
A kezelőorvosok szerint a kislány minden szerve jól működik, és minden esélye megvan arra, hogy normális felnőtt váljon belőle.

Laksmi, a kislány a ki nem fejlődött, fej nélküli ikertestvérével összenőve született. A torzszülött ikertestvért november elején 36 tagú sebészcsapat 27 órás maratoni műtéttel távolította el.

A gyerek a nepáli határ közelében, Bihar állam egyik kis falujában született. A helybeliek közül sokan ellenezték az operációt, mivel úgy tartották, hogy a kislány a szerencse és gazdagság négykarú hindu istennőének, Laksminak a reinkarnációja. Ezért is kapta a Laksmi nevet.

A kockázatos műtétet a dél-indiai Bangalorében végezték egy magán kórházban. A 10 millió forintnak megfelelő díjat a kórház elengedte.

A kislányt a szülei a kórházból előbb Dzsodpur városába viszik, megmutatni annak a jótékonysági szervezetnek, amelyik a műtétet megszervezte.

Az apa elhatározta, hogy falujukban kis templomot építtet Laksmi istennőnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását