2024. április 26. - Ervin

Lékó a szupertornán

Magyar idő szerint pénteken éjjel kezdődik a 25. linaresi sakk szupertorna, amelyen Lékó Péter is asztalhoz ül. A sportesemény - története során immár harmadszor - két kontinensen zajlik.
2008. február 15. péntek 11:40 - Hírextra
Az első hét fordulóra a mexikói Moreliában kerül sor február 23-ig, majd öt nappal később már a hagyományos spanyolországi helyszínen folytatódik a küzdelem, egészen a március 7-i utolsó körig.
A 14 fordulós verseny legnagyobb esélyese a címvédő és világbajnok indiai Viswanathan Anand, de a szakemberek szerint a bolgár Veszelin Topalov és a januári, Wijk aan Zee-ben rendezett tornán holtversenyben első örmény Levon Aronjan és norvég Magnus Carlsen is megszerezheti a bajnoki címet. A 2003-ban győztes, 28 éves Lékó ezúttal nem tartozik a favoritok közé, bár Élő-pontszáma alapján a negyedik a nyolcfős mezőnyben.

A résztvevők:
Viswanathan Anand (indiai, 2801 Élő-pont), Vaszlij Ivancsuk (ukrán, 2787), Veszelin Topalov (bolgár, 2769), LÉKÓ PÉTER (2755), Tejmur Radzsabov (azeri, 2742), Levon Aronjan (örmény, 2741), Alexei Shirov (spanyol, 2739), Magnus Carlsen (norvég, 2714)
A mérkőzések magyar idő szerint 22:30 órakor rajtolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását