2024. július 20. - Illés

Egyeztetések Koszovóról

Úgy tűnik, hogy nagy vonalakban egyetértés van a pártok között abban, hogy Magyarország milyen álláspontot foglaljon el Koszovó ügyében - mondta az európai ügyek, illetve a külügyi bizottság pénteki együttes zárt ülését követően Göncz Kinga külügyminiszte
2008. február 15. péntek 14:30 - Hírextra
Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke azt mondta, a Fidesz arra kérte a kormányt, hogy amennyiben kimondják Koszovó függetlenségét, akkor ismerje el és az Európai Unió meghatározó tagállamaival összehangoltan kezdeményezze a diplomáciai kapcsolatok kialakítását.

Az ellenzéki politikus a rendezés fontos vonatkozásának nevezte, hogy nem csupán egy független állam jön létre, de születik egy új területi autonómia is.

A koszovói parlament olyan eljárási szabályt fogadott el pénteken, amely lehetővé teszi a függetlenség kikiáltásához kapcsolódó törvények jóváhagyását 24 órán belül. A képviselők azért változtatták meg a szabályokat, hogy azonnal cselekedhessenek, amint Hashim Thaci miniszterelnök proklamálja az elszakadást Szerbiától. Az előkészített törvények Martti Ahtisaari ENSZ-megbízottnak a tervén alapulnak, amely nemzetközi felügyelet alatt megvalósuló függetlenséget irányoz elő a tartománynak. A miniszterelnök várhatóan péntek délután sajtótájékoztatón jelenti be, mikor kerül sor a függetlenség kikiáltására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását