2024. április 20. - Tivadar

Feloszlik a parlament

Pakisztánban a rendkívüli állapot árnyékában csütörtök éjfélkor elindul az általános választás folyamata. Megbízatási idejének lejártával feloszlik a parlament, és ügyvivő kormány alakul, amely a január 9-i választásig irányítja majd az országot.
2007. november 14. szerda 10:18 - Hírextra
Pervez Musarraf elnök november 3-án vezette be a szükségállapotot. A terrorszervezetek mozgolódására hivatkozott, de elemzők szerint inkább annak akarta elejét venni, hogy a legfelső bíróság érvénytelenítse elnökké való újraválasztását. Az is szerepet játszhatott, hogy nemrég önkéntes külföldi száműzetéséből hazatért a nagyon népszerű ellenzéki Benazir Bhutto, aki veszélyezteti Musarraf pozícióit.

A szükségállapot bevezetése miatt nemzetközi felháborodás láttán Musarraf elnök január 9-re parlamenti választást ígért. A pakisztáni elnököt bíráló külföldi országok viszont azt sürgetik, hogy a választás előtt Musarraf szüntesse be a rendkívüli állapotot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását