2024. március 29. - Auguszta

Népszerűbb a virtuális szerelem

Egy, a Valentin-nap előestéjén publikált felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele állította, hogy szívesebben flörtöl interneten keresztül, mint élőszóban.
2008. február 14. csütörtök 07:38 - Hírextra

A Windows Live 2007 októberében végzett felmérésében, amely az online udvarlási szokásokat vizsgálta, Írország, Finnország, Svájc, Ausztria, Görögország, Portugália, valamint Dél-Afrika, Magyarország és Lengyelország 19.968 internet-felhasználója vett részt. A válaszadók között nő és férfi egyaránt szerepelt, a tizenévestől egészen a 40 éves korosztályig.

Mint kiderült, a finnek 69 százaléka randizott már az interneten, a görögök 62 százaléka pedig flörtölt már teljesen ismeretlen személlyel a világhálón keresztül.

A magyarok viszont igen tartózkodónak bizonyultak az ilyen románcok terén: 76 százalékuk tagadta, hogy valaha is kacérkodott volna kollégájával a világhálón.

A megkérdezettek egyébként azzal indokolták az online flörtölést, hogy így elkerülhetik, hogy esetleges zavarukban "elakadjon a szavuk vagy elpiruljanak", emellett a számítógép képernyője előtt több idejük van, hogy frappáns mondatokat, vagy kétértelmű célzásokat találjanak ki.

A válaszadók közel kétharmada rendszeresen használja az azonnali üzenetküldést (Instant Message - IM) arra, hogy partnerével flörtöljön, és így vigyen színt a kapcsolatukba. Ötven százalékuk vett már igénybe valamilyen online eszközt ahhoz, hogy kollégájával flörtöljön, és szintén 50 százalékuk válaszolta azt, hogy ezen keresztül beszélgetett idegenekkel. A válaszadók egyharmada pedig az üzenetküldőn keresztül tartott fenn titkos kapcsolatot.

A kérdőíven tudakolták azt is, hogy mely érzelmet kifejező ikont (emoticont) használtak leginkább az internetezők. A válaszok közt szerepel egyebek közt a rózsacsokor, a csókot formáló száj, két alak, amint kéz a kézben elsétálnak a naplementébem, illetve a kiskutya-szemek. A résztvevőket kifaggatták arról is, hogy mely udvarlási szövegeket érezték a legfárasztóbbnak.

A Windows Live Messenger a világ legelterjedtebb ingyenes üzenetküldő szolgáltatása, amely segít a felhasználóknak a rokonaikkal, barátaikkal és partnerükkel való kapcsolattartásban. A legtöbben azért veszik igénybe a szolgáltatást az udvarláshoz, mert élőszóban túl félénkek, vagy mert a nagy távolság miatt csak így érintkezhetnek rendszeresen, esetleg éppen ezzel szeretnék változatosabbá és izgalmasabbá tenni párkapcsolatukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását