2024. május 3. - Tímea, Irma

Csókakői bánya ellen tiltakoznak

Aláírásgyűjtő akcióval tiltakoznak a csókakői kőbányászat megnövekedett környezeti ártalma ellen a Zala megyei Cserszegtomaj lakói - írta csütörtökön a Zalai Hírlap. A cserszegtomajiak szerint a megnövekedett intenzitású kitermelés miatt, a robbantások ha
2008. február 14. csütörtök 11:17 - Hírextra
A robbantások környékén a kerítés hiánya balesetveszélyt jelent, az építőanyag elszállításakor az útburkolat is károsodott - olvasható a cikkben.

A panaszokat a bányát üzemeltető Pécsi Bányakapitányság kivizsgálta, az eredményről Riedl István, a bányakapitányság helyettes vezetője szerdán tájékoztatta a lakosságot. Elmondta: a bánya rendelkezik a szükséges hatósági engedélyekkel, a kitermelés az előírt értékek betartásával, a megengedett technológiával történik. Az épületekben keletkezett károk nem hozhatók összefüggésbe a robbantásokkal, a szállításkor keletkezett útburkolat-károsodás, valamint a természetvédelmi kérdések pedig más-más illetékességi körbe tartoznak.

A későbbiekben a bányaigazgatóság értesíti a lakókat a robbantások idejéről, s a lakóházak környékén elvégezik a robbantás hatásának szeizmikus mérését - jelentette be Riedl István.

A lakosság érdekeit képviselő Menyhei Réka szerint a megegyezés hozhat ugyan némi eredményt, de végleges megoldás csak a kitermelés csökkentésével, a korábbi mennyiségre való visszatéréssel érhető el, de ez csak az autópálya-építés befejezése után várható - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását