2024. május 18. - Erik, Alexandra

Budaházy tagadja bűnösségét

Tagadta bűnösségét az Erzsébet híd 2002-es lezárása miatt közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolt Budaházy György a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtöki tárgyalásán.
2008. február 14. csütörtök 13:46 - Hírextra
A vádirat szerint Budaházy György és öt társa 2002. július 4-én reggel gépkocsijaikkal lezárták a forgalmat a budapesti Erzsébet hídon, ahol rövid időn belül tömeg gyűlt össze, amelyet a rendőrségnek kellett feloszlatni. A közlekedés csak délben állt helyre.

A vádlottak magatartásukkal a fővárosi tömegközlekedésben jelentős zavart okoztak, a forgalomkorlátozás 244 ezer embert érintett, fél-, egymillió forint kárt okoztak a BKV-nak - mondta az ügyész.

Budaházy György elsőrendű vádlott nem kívánt vallomást tenni, azonban a bíróság előtt azt mondta, cselekményük arra irányult, hogy felhívják a társadalom figyelmét arra: az országgyűlési választásokon leadott szavaztok megsemmisítésével "a csalások soha többé ki nem deríthetők lesznek".

Budaházy György azt mondta: az eljárás politikai indíttatású. A vádlottak tagadták bűnösségüket, vallomást nem tettek.

Budaházy György és a másodrendű vádlott többször szóban nehezményezte, hogy a tárgyalóterembe nem engednek be minden, az ügyre kíváncsi hallgatót, és kérték: a tárgyalást nagyobb teremben folytassák. A másodrendű vádlott azt mondta, hogy addig nem tesz vallomást, míg "nem lesz garantált a nyilvánosság".

A tárgyaláson a tárgyalóterem méretei miatt a sajtó képviselőin kívül csupán néhányan tudtak részt venni. Az ügyben eljáró bíró csak az ülőhelyek számának megfelelő hallgatót engedett be a tárgyalóterembe, amely előtt a tárgyalás kezdetekor mintegy harmincan várakoztak.

A bíró tervei szerint az ügyben február 19-én születik ítélet. Mint a bíró elmondta, a vádiratban szereplő cselekmény "egytől öt évig terjedő végrehajtandó szabadságvesztéssel büntetendő a törvény szerint".

A tárgyalás délután tanúk meghallgatásával folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását