2024. június 10. - Margit, Gréta

Felmentették az MNV irodavezetőjét

Belső vizsgálatot rendelt el és azonnali hatállyal felmentette munkaköréből Balogh Tamást, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2009. november 16. hétfő 11:43 - HírExtra
A vezérigazgató hétfőn reggel utasította az MNV Belső Ellenőrzési Irodáját, hogy haladéktalanul kezdje meg a vizsgálatot az összességében 2.500 hektáros, Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos szabálytalanságok ügyében, annak érdekében, hogy valamennyi körülmény és személyi felelősség tisztázódjon.

A vagyonkezelő közlése szerint a Pest megyei iroda megbízott vezetője a haszonbérleti pályázatok átvételének szabályosságáért is felelős. Balogh Tamás ezt a megbízatást jelenlegi munkakörének megtartása mellett látta el.

Zicherman Zsolt, az MNV Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésre elmondta, hogy Balogh Tamás továbbra is betölti a vagyonkezelőnél a vagyonhasznosítási és területi koordinációs vezető menedzser munkakört.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szombaton sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert álláspontja szerint trükköznek az állami földek haszonbérletére kiírt pályázatok érkeztetésével, elbírálásával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n (MNV) belül.

Budai Gyula kifejtette: november 9-én a beérkezett pályázatokat a Pest megyei területi irodán arra nem jogosult emberek felbontották, felbontva juttatták el az MNV-hez. A felbontás után, november 10-én egy visszamenőleges dátumú ügyirattal próbálták legalizálni a jogtalan lépést úgy, hogy visszamenőlegesen nevezték ki annak a kétfős értékelő bizottságnak a tagjait, amely minden pályázat felbontásánál jelen van.

Összességében tehát egy fiktív jegyzőkönyvvel próbálták legalizálni a pályázat felbontását és értékelését - közölte a Fidesz-szövetséges Magosz szövetségi igazgatója az MNV belső iktatási rendszerének dokumentációjára hivatkozva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását