2024. április 28. - Valéria

Turisztikai szak indul Egerben

Turizmus-vendéglátás szak indul az észak-magyarországi turisztikai szektor ösztönzésére az egri Eszterházy Károly Főiskolán - közölte kedden Egerben az új szak kijelölt vezetője.
2008. február 12. kedd 15:40 - Hírextra

A gyakorlati képzésben részt vesznek a régió lovas- és borturisztikai, illetve wellness programokat kínáló szolgáltatói - mondta sajtótájékoztatón Könyves Erika.

A hat plusz egy féléves képzés akkreditációja már megtörtént, így szeptemberben elindulhat az oktatás - tette hozzá.

A szakreferens elmondta, hogy az Észak-magyarországi Régióban a munkaadók olyan frissdiplomásokat keresnek, akik már tanulmányi idejük alatt elsajátították a munkavégzéshez nélkülözhetetlen gyakorlati ismereteket. Ezért egy három féléves szakközgazdasági jellegű képzést követően két félévben utazásszervezést, szállodaismeretet vagy turizmus-vendéglátás jogot tanítanak, majd a 6. félévben specializálódhatnak a hallgatók lovas- vagy borturisztikai, illetve wellness-animátor szakirányra.

Végül a 7. félévben már a főiskola partner szolgáltatóinál gyakorlaton vesznek részt a hallgatók. Sőt a diploma megszerzésének a feltétele még két, szakszókinccsel kiegészített középfokú nyelvvizsga is - ismertette a képzés tematikáját Könyves Erika.

Észak-magyarország a harmadik-negyedik leglátogatottabb turisztikai régió az országban, Eger pedig a főváros és a Balaton után a harmadik legkedveltebb idegenforgalmi célpont.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását