2024. április 26. - Ervin

Tízmilliárdokat költenének

A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program beruházási költségvetését megközelítő összeget, azaz mintegy 35 milliárd forintot költenének a baranyai megyeszékhelyhez tartozó István-aknai, egykori bányaipari terület hasznosítására - írta kedden az Új
2008. február 12. kedd 10:26 - Hírextra

Az elképzelések szerint a tizenegy ingatlanból álló együttesben ötcsillagos szálloda, konferenciaterem, uszoda, wellness-egység, kétszáz szobás idősek otthona, négyszintes garázs, háromszáz lakásos lakópark és egyebek mellett magánklinika is helyet kapna. A megvalósításhoz szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van.

Páva Zsolt, a pécsi közgyűlés ellenzéki Fidesz-KDNP frakciójának vezetője hathatós szabályozás kidolgozását szorgalmazta a gazdasági bizottság legutóbbi ülésén a város ingatlanértékesítéseivel kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az önkormányzat által 2006-ban a Peterdy 36 Kft.-nek 210 millió forintért értékesített területet jelenlegi tulajdonosa, a Szent István Park Kft. egymilliárd forintért tervezi eladni az E.M.B. Első Magyar Beruházási Zrt.-nek - olvasható a baranyai napilapban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását