2024. április 25. - Márk

Téli paradicsom

A vízimadarak egyik népszerű telelőhelyéhez, a Gyékényeshez közeli Kotró-tóhoz szervez túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság február 16-án, szombaton.
2008. február 12. kedd 09:39 - Hírextra

A Somogy megyei Gyékényes a Dráva egykori árterületén található. A település környékén több bányató is van, amelyek közül a Kotró-tó a legnagyobb: vízfelülete mintegy 200 hektár. A tó rendkívül mély, átlagosan 17-18 méter, félszigetekkel és szigetekkel tarkított. Ideális telelőhelye a vízimadaraknak, ezért sok látnivalóra számíthatnak a túrázók.

Tőkésrécét, szárcsát, vagy akár hegyirécét, nyílfarkú récét, cigányrécét is láthatnak a résztvevők - tájékoztatta közleményében az MTI-t a Duna-Dráva Nemzeti Park.

A túrázók február 16-án, szombat délelőtt háromnegyed tízkor találkoznak a gyékényesi vasútállomáson és tíz óra tájban indulnak el. A táv tíz kilométer, a program négy-öt óra hosszat tart. A részvételi díj 300 forint. Jelentkezni komlos@ddnp.hu, vagy a wodtke@ddnp.hu e-mail címen, továbbá a 72/518-221-es telefonszámon lehet.

Az utazást egyénileg kell megoldani. Érdemes távcsövet vinni, kényelmes bakancsot húzni és az időjárásnak megfelelő túraöltözetet viselni.

Bővebb információ a www.ddnp.hu című honlapon található.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását