2024. április 29. - Péter

Meghalt az intézkedés közben lelőtt rendőr

Meghalt az a rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Az MTV Híradója szerint az eset hétfő este történt.
2008. február 12. kedd 10:13 - Hírextra

Az országos rendőrfőkapitány elmondta: Esztergomban egy családi botrányhoz riasztották a rendőröket. A kiérkező járőrpár szót váltott a bejelentővel, aki elmondta, hogy 56 éves fia ittasan "felforgatott mindent", és a melléképületben tartózkodik.

A rendőrök bekopogtak a melléképületbe. A hirtelen kilépő férfi a rendőrt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. A rendőr a helyszínen meghalt - mondta a főkapitány. Hozzátette: a rendőrnek egy 10 és egy 12 éves gyermeke van.

Tavaly év végéig határőrként dolgozott az a rendőr, akit intézkedés közben lőtt le egy dühöngő férfi hétfőn este Esztergom kertvárosában - értesült a HavariaPress. Az egyenruhás a helyszínen életét vesztette, támadóját a járőr társa három célzott lövéssel tudta megfékezni. Az elkövetőt nyílt lábszártörés miatt még az éjszaka kórházba szállították, ahol egyúttal őrizetbe vették; az 56 éves férfit jelenleg is műtik. Vele szemben hivatalos személy ellen, hivatalos eljárásban elkövetett emberölés miatt indul eljárás, amiért életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat. A helyszíni szemlén részt vett Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze is, aki az elsődleges adatok alapján jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette a korábban ugyancsak határőrként szolgáló járőrtárs fegyverhasználatát.

Hétfőn éjjel, pár perccel tizenegy óra előtt tett bejelentést az Esztergom Kertvárosi polgárőrcsoport vezetője az Esztergomi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a szomszédságában lakó 83 éves nő 53 éves fia bántalmazza az idős asszonyt, ezért rendőri intézkedést kért. A közelben tartózkodó járőrpáros azonnal a helyszínre sietett, ahol az idős asszony már várta őket és beszámol fia cselekedeteiről. A rendőrök kérdésére az édesanya elmondta, hogy férfi a ház mögötti nyárikonyhában tartózkodik, ezért a rendőrök az asszony kíséretében a kérdéses lakrészhez mentek. Ezután felszólították az 53 éves férfit, hogy igazolja magát, ám az illető többszöri felszólítás ellenére sem jött ki az épületből, majd az ajtót feltépve váratlanul, minden előzmény nélkül célzott lövést adott le a 37 éves Borbély Zoltán rendőr zászlós mellkasára. Az egyenruhás azonnal összeesett, és a helyszínen életét vesztette. Járőrtársa ekkor három célzott lövést adott le a fegyverét még mindig lövésre emelő férfi lábára, és csak így tudta őt lefegyverezni.

A meglőtt rendőr az azonnali helyszíni segítség ellenére életét vesztette, az elkövető pedig a lövések eredményeként nyílt lábszártörést szenvedett. A férfit a helyszínre érkező rendőrök segítségével elfogták, őrizetbe vették és a mentők segítségével kórházba vitték. Az ügyben a további vizsgálatot a Budapesti Központi Nyomozóügyészség folytatja; a férfi tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat. A Rendőrség saját halottjának tekinti Borbély Zoltán rendőr zászlóst, s a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte hősi halottá nyilvánítását is.

Forrás: MTI/HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását