2024. április 26. - Ervin

Kemény-keret a Volvo Kupára

Huszonegy játékosból álló keretet jelölt ki Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő heti, kecskeméti Volvo Kupára, amelyen az olimpiai bajnoki címet védő magyar együttesen kívül a román, a kanadai és az ausztrál nemzeti csap
2008. február 12. kedd 13:12 - Hírextra

A péntektől vasárnapig tartó torna előtt a gárda együtt edzőtáborozik egy negyedik válogatottal, a németekével, majd a közös gyakorlások végén, szerda este 7 órától barátságos mérkőzést is játszik a két csapat Hódmezővásárhelyen - tudatta kedden a szakvezető az MTI-vel.

A keret érdekessége, hogy abban régi-új emberként helyet kapott egy negyedik kapus, a 2004-ben olimpiai bajnok Gergely István, a Honvéd hálóőre is, kimaradt viszont a korábban alapembernek számító, szintén honvédos, kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund, s a válogatottból már előbb kiszorult, majd reaktivált, s a novemberi, balatonfűzfői edzőtáborban még jelen volt Steinmetz Barnabás, a Vasas hátvédje. Ott van viszont a "huszonegyek" között a nemzeti válogatottból hosszú időn át hiányzó athéni ötkarikás aranyérmes Varga Tamás, és öccse, a világbajnok Varga II. Zsolt is.
Kemény Dénes leszögezte, hogy nincs szó végleges pekingi keretről, ez a névsor a jövő hétre szól, és folytatódik az ideális összetételű válogatott keresése, vagyis végleges olimpiai keret csak májusban lesz. Az "autós napokban" sem tart folyamatosan igényt mind a 21 játékosra, viszont lesz módja minden jelölt kipróbálására.

A Volvo Kupára készülő kerettagok névsora:

Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás, Varga II. Zsolt - mezőnyjátékosok

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását