2024. május 14. - Bonifác

Jövő pénteken vesznek végső búcsút Selmeczi Rolandtól

Jövő pénteken, február 22-én 15 órakor vesznek végső búcsút Selmeczi Roland színművésztől a fővárosi Farkasréti temető Makovecz-termében - tájékoztatta a Vígszínház kedden az MTI-t.
2008. február 12. kedd 15:27 - Hírextra

A színművész január 30-án, életének 39. évében autóbalesetben hunyt el.
Selmeczi Rolandot a Budapesti Kamaraszínház, a Magyar Színházi Társaság, a szolnoki Szigligeti Színház és a Vígszínház saját halottjának tekinti.

Selmeczi Roland 1969-ben született Budapesten. 1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vígszínház tagja lett.

Az utóbbi időben szabadúszóként dolgozott, játszott a szolnoki Szigligeti Színházban, a soproni Petőfi Színházban, az Új Színházban, a Pesti Színházban és a Madách Színházban is.

Fontosabb színházi szerepei közé tartozott Chino a West Side Story - ban, Louis Aronson (Kushner: Angyalok Amerikában), Evaristo (Goldoni: A legyező), Hierlinger Ferdinánd (von Horváth: Mesél a bécsi erdő), Christian (Rostand: Cyrano), Armand (Anouilh: Colombe), Orsino Shakespeare: Vízkereszt-ben, Courcelles (Shaw: Szent Johanna), Vargányai Guszti (Parti Nagy: Ibusár), Mushnik (Gorman: Rémségek kicsiny boltja).

Szerepelt az Üvegtigris és a Kútfejek című mozifilmben, továbbá több tévéfilmben és sorozatban is (A szabin nők elrablása, Kisváros, Angyalbőrben).

Hangját számos film magyar változatában hallhatta a közönség: Selmeczi Roland volt A Gyűrűk Ura trilógia Aragornja, a Shrek 2 Csizmás Kandúrja, s rendszeresen az ő hangján szólalt meg Brad Pitt és Antonio Banderas. Emellett Selmeczi Roland volt a hazai sportcsatorna hivatalos hangja is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását