2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fodor Gábor a manipulációs vádról

Az SZDSZ tavalyi elnökválasztása kapcsán felvetődött manipulációgyanús ügyet ki kell vizsgálni, és az alapján le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat - mondta Fodor Gábor, a liberális párt volt elnökjelöltje, környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden
2008. február 12. kedd 15:30 - Hírextra

Fodor Gábor közölte: nem kíván feltételezésekbe bocsátkozni, milyen következményei lehetnek a vizsgálatoknak. Várjuk meg azok végkimenetelét - tette hozzá.

Hangoztatta: az ügy miatt az SZDSZ-ben nincsen legitimációs válság. Megjegyezte, hogy ha valakinek tudomása volt manipulációról, akkor azt közvetlen az elnökválasztást követően kellett volna nyilvánosság elé tárni.

Továbbra is azt az álláspontot képviselem, amit akkor hangoztattam: a rám szavazókkal együtt vegyük tudomásául az eredményt, és álljunk fel a megválasztott elnök, Kóka János mögé - fogalmazott Fodor Gábor.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV péntek esti, Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították.

A Boon nevű internetes honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó hétfőn azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t arról informálta: egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra.

Kóka János, az SZDSZ elnöke visszautasította a pártot ért vádakat. Közölte: a tévécsatorna vagy bebizonyítja állításait, vagy helyreigazítást közöl, vagy bíróság előtt felel állításaiért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását