2024. május 8. - Mihály

Igen az energiapolitikai koncepcióra

Az Országgyűlés európai ügyek, illetve külügyi bizottsága is általános vitára alkalmasnak találta a 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepciót keddi ülésén.
2008. február 12. kedd 18:11 - Hírextra

Az európai ügyek bizottsága 11 kormánypárti igen és hét ellenzéki nem szavazattal mondott igent a koncepcióra, azt követően, hogy meghallgatta Dióssy Gábort, a gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkárát.

A külügyi és határon túli magyarok bizottsága 11 igen és kilenc nem mellett találta általános vitára alkalmasnak a koncepcióról szóló parlamenti határozati javaslatot.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága egy hete elutasította az indítványt, ezt megelőzően pedig a környezetvédelmi bizottság sem találta általános vitára alkalmasnak az időközben módosított határozati javaslatot.

A 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepcióról szóló határozati javaslat tizenöt pontban foglalja össze a kormány előtt álló feladatokat. A javaslat szól a földgáz- és villamosenergia-ellátás biztonságának megőrzéséről, új, nagy kapacitású földgázszállító vezetékek megvalósításáról, a nukleáris hulladékok végleges elhelyezéséről, valamint a távhő versenyképességének biztosításáról. A javaslat szerint a kormány két évente készítene jelentést az energiapolitika megvalósulásáról a parlament illetékes bizottságainak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását