2024. május 8. - Mihály

Egyre hiszékenyebbek az oroszok

Az oroszok egyre inkább hisznek az előjeleknek, a jósoknak, asztrológusoknak és az álomfejtőknek - derült ki a Levada Központ felméréséből.
2008. február 12. kedd 09:14 - Hírextra

A két évvel ezelőttihez képest most 9 százalékkal többen hisznek a babonákban, az álomfejtésben bízók száma 17 százalékkal nőtt. A januárban készült felmérés szerint a válaszolók 63 százaléka hisz az előjelekben, és 59 százalék bízik az álmokban.

Az asztrológusoknak, horoszkópoknak 33 százalék hisz, ugyanennyien vannak meggyőződve arról, hogy időről időre megjelennek földönkívüliek, és 29 százalék hisz az örök életben.

A nők között több mint 70 százaléknyian, a 25 évnél fiatalabb korosztályban 65-68 százaléknyian, a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében 59-62 százaléknyian - többnyire a Moszkván kívüli nagyvárosok közepes jövedelmű lakói - hajlanak a babonákra és az álomfejtésre.

A csillagjósokban szinte minden második orosz fiatal - 46 százalék -, és a nők 38 százaléka hisz, ugyancsak többnyire a nagyvárosokban élő, közepes jövedelmű emberek.

A kis zöld emberkék megjelenésében a férfiak közül hisznek többen, s ők a 25 évnél fiatalabb korosztályból, felsőfokú végzettségűek, illetve egyetemi tanulók köréből kerülnek ki; jellemzően viszonylag magas jövedelemmel rendelkeznek és Moszkvában élnek.

Az örök életben hívők többnyire nők, jellemzően az 55 év feletti korosztály képviselői, csekély jövedelműek, kisvárosokban, vagy falun laknak - mutatta ki a felmérés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását