2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Egymillió szurkolót veszítettek

1,4 millióval kevesebb szurkolója van a Juventus labdarúgócsapatának a 2006-os németországi világbajnokság előtt kirobbant vesztegetési botrány óta.
2008. február 12. kedd 08:35 - Hírextra

A Guerin Sportivo című sportmagazin számításai szerint a torinói klub rajongóiank száma 8,42 millióról 7,03 millióra csökkent Olaszországban, ami 17 százalékos visszaesést jelent.

Előretört viszont az AC Milan, a piros-feketék rajongótábora 33 százalékkal nőtt, jelenleg 4,83 millióan szurkolnak a csapatnak. A városi rivális Internazionale sikereiért 4,32 millióan szorítanak.

A még mindig éllovas Juventus drukkereinek száma azután kezdett el csökkenni, hogy nyilvánosságra került: a klub irányítói játékvezetőket kényszíretettek mérkőzések manpilulására, törvénytelen eszközökkel igazoltak futballistákat. A visszaélések miatt az olasz szövetség a Juventust visszasorolta a másodosztályba, ahonnan a torinóiak magabiztosan kerültek vissza az élvonalba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását