2024. május 9. - Gergely

Draskovics elfogadja a miniszteri tisztséget

Draskovics Tibor elfogadja a miniszterelnök felkérését az igazságügyi és rendészeti miniszteri tisztségre. A politikus közleményét a kormányszóvivői iroda jutatta el kedden az MTI-nek.
2008. február 12. kedd 15:12 - Hírextra

Daróczi Dávid kormányszóvivő előzőleg sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövő hétfőtől Draskovics Tibor jelenlegi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton.

"Az a célom, hogy Magyarország minden polgára tudja és érezze: számíthat a köztársaságra, akkor is, ha az ügyét akarja gyorsan és kényelmesen intézni, akkor is, ha a jogát akarja eredményesen és gyorsan érvényesíteni, és akkor különösen, ha bárki veszélyezteti jogait, szabadságát vagy javait" - fogalmazott Draskovics Tibor.

A tárca nélküli miniszter a közleményben azt írta, aki megkerüli vagy megsérti a törvényt, számítson arra, hogy a köztársaság nem tűri a közös szabályok semmibevételét, és hatásosan kikényszeríti a jog uralmát.

Mint írta, külön megtiszteltetés számára, hogy a miniszterelnök elvárja tőle: a reformok érdekében végzett eddigi munkában kiérlelt elveket és követelményeket következetesen képviselve vegyen részt a kormány munkájában.

Draskovics Tibor a második Gyurcsány-kormányban előbb kormánybiztosként az Államreform Bizottság alelnöke volt, majd tavaly júliustól a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszternek nevezte ki a kormányfő. Korábban Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke, majd abban a kormányban pénzügyminiszter is volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását