2024. április 27. - Zita

Bartók Miskolcon

A "Bartók+szlávok" címmel meghirdetett Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előkészítéseként népszerűsítő zenetörténeti sorozat kezdődik a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - mondta a rendezvény sajtóreferense az MTI-nek.
2008. február 12. kedd 08:42 - Hírextra

Barázda Eszter közölte: a fesztiválon felcsendülő zeneműveket és szerzőiket neves zenetudósok előadásaiból ismerhetik meg az érdeklődők a Miskolci Galéria Kondor-termében.

A Miskolci Operafesztivál Kht. által szervezett sorozat első előadását Glinka és a nemzeti opera kialakulása címmel február 14-én, csütörtökön tartják, az előadó Bócz Sándor zenetörténész lesz.
Az "ötök" és Csajkovszkij című zenetörténeti előadásra március 13-án várják az érdeklődőket, április 10-én A cseh és lengyel nemzeti opera címmel hallhatnak érdekességeket a műfaj szerelmesei, május elején pedig a XX. századi orosz opera lesz a téma.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az előadások ingyenesek, belépőjegyeket a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában igényelhetnek az érdeklődők.

Barázda Eszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az operafesztiválra február utolsó napjáig lehet bérleteket váltani, az egyes előadásokra március 3-tól vásárolhat jegyet a közönség a miskolci teátrum jegyirodájában.

A 8. alkalommal meghirdetett "Bartók+..." Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon Bartók Béla művei mellett szláv zeneszerzők alkotásai hallhatók. A június 11-én kezdődő fesztiválon vendégszerepel többek között a pozsonyi operatársulat, a Magyar Állami Operaház és a Moszkvai Helikon Színház együttese.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását