2024. május 16. - Mózes, Botond

"Zsarolás eredménye" lenne az egészségbiztosítási törvény?

Schvarcz Tibor (MSZP) az ellenzéki félelmekre úgy reagált, hogy a járulékfizetők is részt vesznek majd a döntéshozatalban. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki évenként válthat pénztárat, ha elégedetlen a szolgáltatással.
2008. február 11. hétfő 18:42 - Hírextra

Kiemelte, hogy a minisztériumok közötti koordinációt kormánybiztos látja majd el. Horváth Zsolt (Fidesz) a köztársasági elnök három észrevételére reflektált.

Véleménye szerint azzal, hogy az Országgyűlés csak a záróvitát ismétli meg, nem oldják meg azt a problémát, hogy nem zajlott érdemi társadalmi vita a törvényjavaslat előkészítése során.

A képviselő megjegyezte, hogy Sólyom Lászlónak azt a kifogását sem sikerült orvosolni, amely szerint végrehajthatatlan a törvény, mert nem készültek el a végrehajtási rendeletek.

A garanciális elemek kapcsán Horváth Zsolt több észrevételt is tett. Mint mondta, nincs biztosíték arra, hogy nem szegényednek el a komoly betegséggel küzdők. Véleménye szerint a biztosítótársaságok társadalmi kontrollját sem garantálja semmi.

Gúr Nándor (MSZP) a szolidaritást, a kötelező betegbiztosítást és az azonos mértékű szolgáltatást említette a törvény kulcsszavaként.

Hozzátette, hogy azokban a térségekben, ahol a lakosság egészségi állapota rosszabb az országos átlagnál, a fejkvóták pozitív változása nyomán kedvezőbb helyzet alakulhat ki.

Puskás Tivadar (KDNP) a törvényhez benyújtott módosító indítványokról azt mondta, hogy azok sikertelenül igyekeznek a köztársasági elnök által kifogásolt tényeket orvosolni.

Pesti Imre (Fidesz) szintén Sólyom László felvetéseire hivatkozott. A képviselő szerint a kétlépcsős átalakítás első lépcsője sikertelen volt, ami nem az emberek javára, hanem a kárára szolgált.
Kiemelte, hogy a törvényalkotás során az érintetteket nem vonták be az előkészítésbe. Pesti Imre úgy véli, hogy nemcsak a társadalom, de az egészségügyi szakma, az Európai Unió és a WHO szakemberei is rossznak tartják az átalakítási folyamatot.

A képviselő szerint a reformfolyamat egy koalíciós alku, "egy zsarolás eredményeként" született meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását