2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz és KDNP reakció Tom Lantos halálhírére

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöksége megrendüléssel értesült Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő haláláról, és tisztelettel adózik emléke előtt. Lukács Tamás, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: pártja nevében rész
2008. február 11. hétfő 18:38 - Hírextra

A 80 éves Tom Lantos hétfőn hajnalban hunyt el a Washingtonhoz közeli, Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban. A demokrata párti képviselő, aki a washingtoni kongresszus alsóházában a külügyi bizottság elnöke volt, januárban közölte, hogy visszavonul a politikától, mert nyelőcsőrákot diagnosztizáltak nála.

A Fidesz az MTI-hez eljutatott kommünikéjében hangsúlyozta, Tom Lantos nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Államokban megértsék és támogassák a határon túli magyarokat abban a küzdelemben, amit identitásuk megőrzéséért folytatnak.

"Bár több kérdésben eltérő politikai nézeteket vallottunk, tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország igaz barátját veszítettük el" - fűzték hozzá.

Mint írták, tisztelettel adóznak emléke előtt, osztoznak családja gyászában.

Lukács Tamás, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: pártja nevében részvétét nyilvánítja Tom Lantos családjának. "Keresztényeknek ilyenkor az első gondolata, hogy imádkozunk a lelki üdvéért" - fogalmazott.

Szerinte ez nem az pillanat, amikor egy ember életét és tevékenységét értékelni kellene.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását