2024. április 27. - Zita

Még nem tudni, hogy Berki indulhat-e

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) legkésőbb áprilisig dönt arról, hogy Berki Krisztián kap-e olimpiai indulási jogot.
2008. február 11. hétfő 12:35 - Hírextra

A magyar szövetség főtitkára, Altorjai Sándor az MTI-nek elmondta, hogy három világbajnoki ezüstérmes, Berki, a szlovén Aljaz Pegan és a holland Yuri van Gelder szeretne szabadkártyához jutni a pekingi játékokra.

A lólengés specialista Berki mellett az szól, hogy vezeti a világranglistát és Eb-címvédő. A 33 éves Pegan - aki 1994 óta tagja a szűk nemzetközi elitnek - nyújtón lett vb-második tavaly, és ha most nem indulhat Pekingben, akkor vélhetően már nem juthat szóhoz olimpián. 2005-ben vb-aranyérmes volt, és nyert legerősebb szerén Eb-t is. Van Gelder az utóbbi időszakban nem remekelt, ám 2005-ben nyert gyűrűn világbajnokságot.

"Elvileg január 31-ig kellett volna a FIG-nek döntenie, de lássuk be, nagyon nehéz kiválasztani a három vb-ezüstérmes közül, ki kapja az egyetlen szabadkártyát. Az biztos, hogy legkésőbb április közepéig a FIG elküldi a nemzeti szövetségeknek, kik indulhatnak Pekingben" - mondta Altorjai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását