2024. április 29. - Péter

Egy jelöltet sem támogatnak az ellenzéki delegáltak

Egyik induló tévéelnökké jelölését sem támogatják a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai. Ezt Szabó László közölte hétfőn az MTI-vel mind az öt ellenzéki tag nevében.
2008. február 11. hétfő 17:39 - Hírextra

Döntésüket - amely így eredménytelenné teszi a keddi jelölést - azzal indokolta, hogy a pályázók meghallgatása során több "kiemelt jelentőségű" kérdésre nem kaptak választ.

Közlése szerint azt szerették volna megtudni a múlt hétfői meghallgatáson a pályázóktól, hogy vállalják-e az MTV közfeladatainak teljesítését objektíven vizsgáló szempontrendszer kialakítását, és ezen mérés esetleges folyamatos negatív eredményei esetén készek-e elnöki tisztségükről lemondani, készek-e a társaság összes szerződésének nyilvánosságra hozatalára, a székházbérleti megállapodás újratárgyalására.

Feltették azt a kérdést is, hogy győzelme esetén az aspiráns "hajlandó-e a nemzeti főadó képernyőjét a hét végén, műsorkezdéstől kora délutánig, értékes, minőségi műsorokat sugározva visszaadni a gyerekeknek és a fiataloknak", illetve azt, hogyan kívánja kulturálisan sokszínű, pezsgő szellemi műhellyé alakítani a Magyar Televíziót.

"Bár az elnöki pályázatra benyújtott mindhárom elnökjelölti pályamunka érdemi, komoly dolgozat, a kuratóriumi elnökségbe az ellenzéki pártok által jelölt tagok a benyújtott pályamunkák egyikét sem fogják szavazataikkal támogatni" - mondta Balogh László elnökhelyettes, Csernus János, Szabó Tibor és Ugron Gáspár elnökségi tagok nevében is Szabó László.

Szabó László az MTI érdeklődésére közölte: nem foglalkoztak azzal, hogy mit tesznek, ha a három pályázó a következő órákban felel a korábban nyitva hagyott kérdésekre.

A médiatörvény előírásai szerint a kuratóriumi elnökség kétharmadának kell elnököt jelölnie; ehhez jelen esetben hét voksra volna szükség a tíztagú testületben, míg az MSZP és az SZDSZ által delegált tagok összesen öten vannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását