2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: a kormányzati negyed tervét vonják vissza

A Fidesz szerint az egyetlen jó döntés az lenne, ha a kormány visszavonná a kormányzati negyed építésére kiírt tendert, mert arcátlanság - jelenlegi árakon - 142 milliárdot elkölteni erre a luxusberuházásra, miközben megértést és türelmet kérnek az embere
2007. december 29. szombat 11:14 - Hírextra
A Fidesz azért tartotta a sajtótájékoztatót, mert az eredeti tervek szerint a kormányzati negyed kivitelezésére és üzemeltetésére kiírt tender eredményhirdetése szombaton délután lett volna. Ezt azonban szombat délelőtt megváltoztatták, és január 16-ára halasztották - közölte a Kincstári Vagyoni Igazgatóság koordinációs irodája.

Cser-Palkovics András szerint a lakosság a vizit- és kórházi napidíjból, valamint a tandíjból befolyó pénzt hét évig csak azért kell beszedni, hogy kifizethető legyen a kormányzati negyed 142 milliárdja. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc üzleti múltját ismerve a kormányzati negyed pusztán egy ingatlanbiznisz.

A helyettes szóvivő azért tartaná helyesnek a terv visszavonását, mert számos anomália tapasztalható az eddig történtek során is. A pályázatot kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóság decemberben visszadobta az arculati terv pályázatát megnyerő konzorcium vázlatrajzait, és még sem a Fővárosi Közgyűlésben, sem az érintett Terézvárosban nem hozták meg azokat az önkormányzati döntéseket a kormányzati negyed területéről, amelyek alapfeltételei a kivitelezésnek. Ráadásul a kisebbik koalíciós párt, az SZDSZ is fenntartásait hangoztatja - mondta Cser-Palkovics András.

A Független Hírügynökség kérdésére Cser-Palkovics András elismerte, hogy a Fidesz kormányzása idején is voltak olyan tervek, hogy egy helyre költöztetik a minisztériumokat, de végül elmaradt a döntés. Pedig akkor nem volt szociális válság - tette hozzá.

A kormányzati negyed magánberuházásban épülne, az állam 25 év alatt üzemeltetési és bérleti díj fejében fizetné vissza a bekerülési költséget, ami a kormány számításai szerint kevesebb pénzbe kerül, mintha fenntartanák a jelenlegi, általában igen rossz állapotú minisztériumi ingatlanokat. A Független Hírügynökség kérdésére Cser-Palkovics András azt mondta, hogy nem látják bizonyítottnak ezt az állítást, de éppen azért kezdeményeztek a parlamentben ÁSZ-vizsgálatot fél éve, hogy derüljön ki, helytálló-e a feltételezés. A kormánytöbbség azonban még napirendre sem vette a javaslatot - mondta a helyettes szóvivő.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását