2024. április 29. - Péter

Kezdődik a sztár válópere

A várható "végkielégítés" összegéről szóló, igen széles skálán mozgó találgatások és újabb botránysztorik közepette veszi kezdetét hétfőn Sir Paul McCartney és neje, Heather Mills válópere, amely előzetes szakvélemények szerint jogtörténeti precedenst is
2008. február 10. vasárnap 17:08 - Hírextra

A 65 éves ex-Beatle és a nála éppen negyedszázaddal ifjabb Heather két éve vívja durva és személyeskedő epizódoktól sem mentes, jórészt nyilvános válási csatáját, amelynek döntő, utolsó öt napja a londoni felsőbíróságon zajlik majd.

A botrányokból még a szakmai és sajtókörökben komoly figyelemmel várt bírósági eljárás előtti utolsó napra is jutott. A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap ugyanis kiderítette, hogy Heather már a románc kezdeti időszakában megcsalta a Beatles egykori basszusgitárosát.
Az állítólagos szerető, a filmes szakmában utazó Tim Steel a legintimebb részleteket sem nélkülöző, az éjszakánként elért kölcsönös beteljesülések számát is felfedő beszámolót tárt a nagyközönség elé a Heatherrel folytatott viszonyáról, szükségesnek tartva kiemelni, hogy "hat volt a rekordunk".
A lap úgy tudja: Heather 80 millió fontot (csaknem 30 milliárd forintot) fog követelni Sir Paultól a válóper során. Ebből 50 millió lenne készpénz; a követelés fennmaradó részét két lakás - egy londoni és egy amerikai -, valamint napi 24 órás biztonsági szolgálat, egy teljes munkaidőben dolgozó gyermekfelvigyázó, egy házvezetőnő, egy személyi titkár, magánorvosi ellátás és az egész világra szóló utazási költségek finanszírozása tenné ki.

A News of the World forrásai szerint McCartney már előre "visszakézből elvetette" ezt a követeléshalmazt; a zenész jogi csapata úgy véli, hogy Sir Paul végül legfeljebb 20 millióval megúszhatja a válást.

Más jogi szakértők szerint ugyanakkor Heathernek komoly esélye van a követelt 80 millió font megítélésére.

Lady McCartney anyagi igényeiről egyébként meglehetősen ellentmondásosak a forgalomban lévő találgatások. A Daily Mirror hétvégi számában még olyan értesülés szerepelt, hogy Heather - pánikba esve az előtte álló bírósági hercehurcától - akár 10 millió fontos, peren kívüli egyezséggel is beérné.
Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills-McCartney a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása, és ezzel precedenst fog teremteni a jövőbeni sztárválóperek számára is.

Nem javítja Sir Paul kilátásait ugyanakkor egy korábbi precedensvégzés, amelyet a Lordok Háza, a brit törvényhozás főrendi kamarája - a sajátos angol jogi felépítményben a legfőbb fellebbviteli fórum - hozott két éve egy anyagi tétjét tekintve szintén nagyszabású válóperben.

A Miller kontra Miller ügyben az exférj, Alan Miller, a londoni City egyik jól menő befektetésialap-igazgatója megtámadta az első fokon eljáró fellebbviteli bíróság végzését, amely - három évnél rövidebb ideig tartó házasság után - Miller 20 millió fontos vagyonának negyedét a volt feleségnek ítélte. A Lordok Házának jogerős döntése azonban megerősítette az elsőfokú ítéletet.

Ha McCartney-ék hétfőn kezdődő válóperében a londoni felsőbíróság ezt a "negyedelős" végzést tekinti precedensnek, az nagyon sokba kerülhet Sir Paulnak, akinek vagyonát 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsülik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását