2024. május 16. - Mózes, Botond

A szocialisták köszönik

A szocialista frakció köszönetet mond mindazoknak, akik az elmúlt napok terrortámadásai és fenyegetései nyomán, politikai hovatartozásuktól függetlenül, szolidaritásukat fejezték ki, és képviselőinknek akár saját lakásukat, személyes védelmüket is felaján
2008. február 10. vasárnap 20:06 - Hírextra

Köszönjük a segítőkészségüket, de bízunk a demokrácia védelmére hivatott szervezetekben, és az erkölcsi támogatáson túl egyebet nem igénylünk, annak ellenére, hogy a terrorral való fenyegetések folytatódnak. Nem csak „ A Magyarok Nyilai” nevű létező vagy fiktív szervezet szólalt meg, emellett a www.kurucinfo.com –on is azzal fenyegetik a szocialista képviselőket, hogy : „A szociknak tanulniuk kéne a leckéből (…) Ha igennel szavaznak, ne csodálkozzanak, ha megkezdődik a felelősségre vonás (…) Egy ideig lehet járőrözni, de túl sokan vannak ahhoz, hogy örökké őrködjenek a házuk előtt.”

Továbbra sem félünk. De féltjük a demokráciát, a parlamentarizmus normális működését. Féltjük elsősorban azokat, akiket a napokban vétlen eszközként használtak fel egy piszkos politikai hadjáratban. Több jelzés szerint álnéven, hamis bemutatkozással idős embereket riogatnak. A még nem létező egészségbiztosítási pénztárak munkatársainak álcázván magukat, telefonon kérdezik ki őket betegségükről, gyógyszereikről. A beszélgetés végén közlik: vérnyomás problémák vagy egyéb betegség esetén ki fognak esni a biztosításból, senki sem gondoskodik róluk.

Mi nem ijedünk meg, de ezek a védtelen emberek igen. A szocialista képviselőket a fenyegetések nem ingatják meg meggyűződésükben. A fizikai és verbális terror tehát értelmetlen és céltalan, de nem veszélytelen a közállapotokra nézve. Aki azt hiszi, hogy haszonélvezője lehet a vad indulatoknak, súlyosan téved. Ha sérül a parlamenti demokrácia, nincsenek győztesek, csak vesztesek.

Ezért kérünk minden nyilvános megszólalót, tartózkodjék az indulatok szításától, és fokozott gonddal válogassa meg szavait. Most nem hangozhatnak el olyan óvatlan mondatok, mint Semjén Zsolt hétvégi fórumán, aki szerint „ a végsőkig elmennek annak érdekében, hogy a szocialisták és szabaddemokraták kezdeményezését megakadályozzák”, vagy mint Balsai István sajtótájékoztatóján, ahol a szocialista képviselőket arra szólította fel, hogyha félnek, mondjanak le mandátumokról.

Lendvai Ildikó
a Magyar Szocialista Párt Országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője

Kiadó: MSZP-frakció

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását