2024. május 5. - Györgyi

Fidesz frakciólés hétfőn

Az egészségbiztosítási törvény és a törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezés lesz a fő témája a Fidesz hétfői frakcióülésének, amelyen az is eldől, hogy név szerinti szavazást kezdeményeznek-e mindkét javaslatról - mondta az MTI-nek Répássy Róbert,
2008. február 8. péntek 17:25 - Hírextra
Répássy Róbert szerint még nyitott kérdés, hogy a Fidesz ismét név szerinti szavazást kezdeményez-e az egészségbiztosítási törvényről, ahogyan a december 18-i első szavazásnál tette, illetve, hogy a törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezés esetében is élnek-e ezzel a lehetőséggel.

Hozzátette: a Fidesz várhatóan kötelező részvételt ír elő a frakciótagoknak mindkét szavazásnál. A Fidesz frakcióigazgatója szerint azt is hétfőn véglegesítik, hogy kik lesznek a két vita felszólalói.
Az egészségbiztosítási törvény korábbi vitájában Navracsics Tibor frakcióvezető volt a vezérszónok és Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa a legtöbbet felszólaló képviselő; a jogszabály hétfői újratárgyalása során és a törvényt megerősítő népszavazás ügyében várhatóan szintén elsősorban ők tolmácsolják majd a párt álláspontját.

Az is hétfőn dőlhet el, hogy Orbán Viktor felszólal-e az első parlamenti ülésnapon. A Fidesz frakcióülésen az ombudsman-jelöltekről is döntenek. Az MTI információi szerint a Fidesz várhatóan támogatni fogja Zombor Ferenc adatvédelmi ombudsman-jelöltet, és Fülöp Sándort, akit a jövő nemzedéke ombudsmani posztra jelölt a köztársasági elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását