2024. április 20. - Tivadar

Új információk a Molotov-koktélokról

Öt Molotov-koktélt dobtak Sándor István volt gödi polgármester, szocialista országgyűlési képviselő gödi családi házára péntekre virradóra; Herbály Imre MSZP-s képviselő kunhegyesi házát szintén támadás érte. Erről a két politikus nyilatkozott az MTI-nek
2008. február 8. péntek 17:20 - Hírextra
Sándor István elmondta: hajnali két órakor feleségével arra ébredtek, hogy "nagyon világos van", és akkor látták, hogy tűz van. Értesítették a szomszédjukat, és hárman oltották el a tüzet.

Az egyik Molotov-koktélt a ház kertjében a gázcsonk közelébe dobták, de megakadt egy bokorban, ami tüzet fogott, és nagy lánggal égett. A másik Molotov-koktél a kertben lévő tűzrakóhelyre esett, a harmadik pedig betörte a családi ház ablakát, de visszapattant róla, így nem került a szobába, hanem a ház tövében a földön találták meg. A negyedik és ötödik Molotov-koktél a kertbe esett.

Herbály Imre szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek szintén megerősítette, hogy az éjjel az ő kunhegyesi házát is Molotov-koktélos támadás érte. Mint elmondta, az égő anyaggal teli, lángoló palackot házának verandájára hajították be. A lángoktól tüzet fogott egy ott lévő fűzfakosár és a veranda ajtaja.

A lángokat gyorsan eloltottam, majd értesítettem a rendőrséget, a tűzvizsgálót már a rendőrök hívták ki - mondta a politikus, hozzátéve: ház környékét együtt vizsgálták át, és találtak egy másfél literes műanyag flakont, amiben szintén gyúlékony anyag volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását