2024. április 26. - Ervin

Vadászati kultúra napja

A vadászati kultúra napját rendezi Várpalotán a Vadászati Kulturális Egyesület szombaton; a nap gazdag programjain olyan művészek is fellépnek, akik hódolnak a vadászat szenvedélyének - tájékoztatta Makkné Fülöp Gabriella, a várpalotai önkormányzat idegen
2008. május 23. péntek 15:25 - Hírextra

Közlése szerint a vadételek főzőversenye szombaton már 7 órakor megkezdődik, 9.30 órakor pedig a fesztivál programsorozata látványos felvonulással kezdődik: mazsorettek vezetésével a Thury-vár elé vonulnak a vadászok, kürtösök, solymászok és lovasok. Az ünnepélyes megnyitót Hubertus-mise követi, majd a várban megnyitják a két nagy Afrika-vadászra, Kittenberger Kálmánra és Széchenyi Zsigmondra emlékező kiállítást - tette hozzá a városháza referense. Első magyar ötös elnevezéssel vadászati trófeakiállítás is lesz a várban, továbbá gyermekrajz- és fotókiállítást, illetve prózamondó versenyt is rendeznek.

Érdekességnek ígérkezik, hogy Németh Árpád, Várpalota polgármestere a vár előtti színpadon dobpárbajt vív majd Homonnay Zsomborral, a Vadászlap szerkesztőjével - mondta Makkné Fülöp Gabriella, megjegyezve, hogy a színpadon néptáncosok is fellépnek, kürtversenyt rendeznek, majd vadászkutya-bemutatót tartanak.

A városháza referensének tájékoztatása szerint a színpadon 16 órakor lép fel a vadászó művészek első csoportja, köztük például Bánffy György, Haumann Péter és Solymos Antal. A 18 órától szereplők közt lesz Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Növényi Norbert, míg 20 órától Oszter Sándor, Stohl András, Póka Egon, Balázs Izolda, Szelényi Noémi szórakoztatja az érdeklődőket. Mindhárom műsorblokk rendezője Balázsovits Lajos, a Játékszín igazgatója, a műsort pedig Várnagy Emese, a Vadászati Kulturális Egyesület Vadászhölgyklubjának tagja és Csekő Sándor, a Vadászlap főszerkesztője vezeti - tette hozzá a referens.

A vadászati kulturális nap programja utcabállal és tűzijátékkal zárul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását