2024. május 2. - Zsigmond

Ismét jön a kordon

Ismét kordon a Kossuth téren. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán az épületet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, így megközelíthetetlenné teszik a tér több részét. Az intézkedés a Magyar Nemzet információi sz
2008. február 8. péntek 11:08 - Hírextra
Az intézkedés a Magyar Nemzet információi szerint szoros összefüggésben áll azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn vitázik és szavaz az egészségbiztosítási törvényről. Mivel a kormány által beterjesztett több-biztosítós modellt a felmérések szerint a társadalom többsége elutasítja, ezért a rendőrség a végszavazás idején és utána utcai tüntetésekre számít.

Dobozi József dandártábornok, az ORFK Köztársasági Őrezredének parancsnoka a napokban kiegészítette az Országház védelmére kidolgozott „személy- és létesítménybiztosítási intézkedést”. Eszerint az említett területet február 11-én 0 órától „a szükséges ideig”, de legkésőbb március 31. éjfélig lezárva tartják. Vagyis elképzelhető, hogy a Fidesz által kezdeményezett március 9-i népszavazás, illetve a március 15-i nemzeti ünnep idején is kordonokkal lesz lezárva hazánk egyik legfontosabb közterülete.

Dobozi József az intézkedést többek között a 2007. szeptember 17-i történésekkel indokolta, amikor is a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőket (pontosabban egyes balliberális politikusokat) a Kossuth téri tüntetők egy része inzultálta. A Köztársasági Őrezred parancsnoka szerint a közelgő népszavazás miatt nőtt a Kossuth térre és környékére bejelentett tüntetések száma, és azok szervezői célul tűzték ki, hogy „erkölcsi és politikai nyomást gyakoroljanak az országgyűlési képviselőkre”. A dandártábornok úgy fogalmazott: „Az ilyen és ehhez hasonló cselekmények bekövetkezésének megelőzése, megakadályozása, valamint az ezen intézkedések hiányában objektíven szükségessé váló rendőri intézkedések és kényszerítő eszközök tömeges alkalmazásának lehetőség szerinti elkerülése érdekében” döntött a lezárás mellett. Hozzátette: a döntés indokoltságát hetente felülvizsgálja.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását