2024. május 11. - Ferenc

Fidesz: megőrizzük a nyugdíjak értékét

A Fidesz személyi és pártszintű garanciát vállal arra, hogy megőrzi az állami nyugdíjalapot és olyan gazdaságpolitikát fog folytatni, amely megőrzi a nyugdíjak értékét - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöki kabinetjének vezetője.
2010. január 12. kedd 07:23 - HírExtra
Szijjártó Péter arra is kitért, hogy sajtótájékoztatóján egy egyébként elmaradt szocialista sajtótájékoztatóra szeretett volna reagálni, amelyet Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje és egy nyugdíjasszervezet vezetője tartott volna a megbeszélésüket követően.

Mesterházy Attila a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnökével, Jankovits Györggyel tartott volna sajtótájékoztatót.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy ha a megbeszélést viszont megtartották, akkor a szocialisták frakcióvezetője valószínűleg kevéssé dicsekedett azzal, hogy ő is megszavazta a 13. havi nyugdíj megszüntetését. Az ellenzéki politikus egyúttal feltette a kérdést, hogyan fordulhatott elő, hogy "a szocialista kormányzás alatt évről évre csökken a nyugdíjak reálértéke" és a nyugdíjak az infláció átlagos mértékét meghaladóan vesztettek értékükből?

Mint mondta, a Gyurcsány-korszakban a szocialista kormány intézkedései folyamatosan a nyugdíjasokat érintették a legérzékenyebben, mert az alapvetően általuk igénybe vett termékek és szolgáltatások árai nőttek.

Szijjártó Péter szerint az MSZP-kormány ráadásul a nyugdíjak "ellopására" tett kísérletet, mikor a magánnyugdíj-pénztári rendszert privatizálni akarta. Megjegyezte, hogy a hírek szerint küszöbön áll az állami nyugdíjalap privatizálása is.

Megjegyezte, hogy annak a nyugdíjasszervezetnek a vezetői között, akikkel Mesterházy Attila tárgyalni kívánt, az MSZP több jelenlegi és volt vezetője található.

Arra a kérdésre, hogy amikor a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsban együtt dolgozott a szocialista Zuschlag Jánossal, akkor előfordult-e, hogy a parlamentben négyszemközt listákat egyeztettek arról, mely szervezeteket kell támogatni, azt mondta, a regionális ifjúsági tanácsban soha nem dolgozott együtt Zuschlag Jánossal. Arra a felvetésre, hogy a listaegyeztetésről hangfelvétel készült, amelyet hamarosan bemutatnak majd, azt felelte, áll elébe.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását