2024. március 29. - Auguszta

Nem elég a doppingügy, még be is perelték

Rágalmazásért és hitelrontásért beperelte volt erőnléti edzője a korábbi bokszvilágbajnok Shane Mosleyt. Derryl Hudson szerint jelentősen ártott jóhírének Mosleynak az az állítása, amelyben az ökölvívó őt tette felelőssé doppingügyében.
2008. február 7. csütörtök 11:42 - Hírextra

Mosley ártatlannak mondta magát és azzal vádolta meg Hudsont, hogy a tréner unszolására használt teljesítményfokozó szert 2003-as, világbajnoki címvédő meccse előtt, anélkül, hogy tudta volna, mit fogyaszt.

A tekintélyes amerikai szaklap, a Sports Illustrated tavaly szeptemberben adta közre értesülését arról, hogy Mosley doppingszerek segítségével készült fel a honfitárs Oscar de la Hoya elleni mérkőzésére. Az újság birtokába került információ szerint az amerikai öklöző legalább kétféle tiltott anyagot kapott az elhíresült BALCO-laboratóriumtól, az egyik ilyen volt az eritropoetin (EPO), amelyet két hónappal a szeptember 13-i összecsapás előtt kezdett el használni és öt nappal az ütközet előtt hagyott fel szedésével. A négy évvel ezelőtti Las Vegas-i csatában Mosley egyhangú pontozással nyert De La Hoya ellen, aki így elveszítette a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszervezet (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki címét.

"Soha nem adtam, nem erőltettem, nem is javasoltam neki, hogy tiltott szerekhez nyúljon" - vallotta Hudson csütörtökön a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság előtt.

Mosley utoljára tavaly november 10-én, New Yorkban lépett a kötelek közé, amikor is egyhangú pontozással alulmaradt a Puerto Ricó-i Miguel Cottóval szemben, aki ezzel negyedszer is megvédte váltósúlyú címét a WBA-nél. A 36 esztendős amerikai, aki vereségével 44/5-re rontotta mérlegét, korábban négy világbajnoki címet szerzett különböző súlycsoportokban és szervezeteknél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását