2024. április 29. - Péter

Tárlat a bicikliről

A kerékpár és a kerékpározás a témája a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában vasárnap nyíló tárlatnak, amelyen a tavaly májusban rendezett fotószimpózium legjobb alkotásait mutatják be - tájékoztatta Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense az MTI
2008. február 7. csütörtök 11:46 - Hírextra

A muzeológus elmondta, sehol máshol nincs példa arra, hogy szerte az országból összejöjjenek elismert fotóművészek és egy meghatározott gondolatból kiindulva felvételek sokaságát készítsék, így dokumentálva egy város és környezetének mindennapjait.

A tavaly májusban immár ötödik alkalommal megrendezett fotószimpóziumnak köszönhetően Hódmezővásárhely Magyarország talán legjobban dokumentált városa - fogalmazott a sajtóreferens.
A találkozón, amelyen tizenkilenc alkotó vett részt, a témát a kerékpár adta. A korábbi évek során a művészek készítettek képeket a helyi tanyavilágról, az olvasókörökről, ismert vásárhelyiekről, művészekről.

Mivel Hódmezővásárhely az ország egyik legnagyobb kiterjedésű városa, ezért itt az átlagosnál többen használják közlekedési eszközként a kerékpárt. A becslések szerint a mintegy ötvenezer lakosú dél-alföldi településen és vonzáskörzetében több tízezer bicikli lehet. A fényképészet szerelmeseinek tehát nem volt nehéz dolguk, amikor a drótszamár témáját vették elő - bármerre jártak, biciklikkel vagy kerékpározó emberekkel találkozhattak a városban - mondta Medgyesi Konstantin.

A március közepéig látható tárlaton a tizenkilenc fotográfus tíz-tíz képét láthatják az érdeklődők, összességében tehát csaknem kétszáz biciklis fotográfiát tekinthetnek meg az Alföldi Galériába betérők. A fotók témája azonos, a kerékpár, de minden esetben más és más a nézőpont. A kiállítás érdekességét éppen az adja, miként lehet a legkülönbözőbb módokon bemutatni, érzékeltetni a kerékpározás világát - tette hozzá a muzeológus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását