2024. március 29. - Auguszta

Olcsóbb gázt és áramot

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. csatlakozik a néhány fővárosi kerület által létrehozott energiabeszerzési önkormányzati társuláshoz; a cég ettől több millió forintos megtakarítást remél - nyilatkozta a cég vezérigazgatója szerdán az MTI-nek.
2008. február 6. szerda 12:24 - Hírextra

Simóka Kálmánné elmondta: a társaság erre az évre szabadáras termékeinek árából tíz százalékos csökkenést vállalt. Ezért a cég számára minden költségcsökkentés jól jön, hogy valamilyen formában vissza tudja adni a lakosságnak - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a cég nagy gázfogyasztó, a krematórium működése például évente több tízmillió forintba kerül. Ha ebből tíz százalékot meg tudnak takarítani az már jelentős eredmény, több millió forintos haszon - jegyezte meg.

A vezérigazgató közölte azt is, hogy a villanyáram esetében hasonló lépésre törekszenek, amint erre megnyílik a lehetőség.

Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester elmondta, hogy az Első Energiabeszerzési Önkormányzati Társulás a jelenleginél hatékonyabb és olcsóbb energiaforrás beszerzési lehetőségek felkutatására vállalkozik. A társulás a múlt héten jött létre, a VII., a VIII. és a XXII. kerület összefogásával.

A polgármester hangsúlyozta: a piacliberalizáció nyomán bizonyos keretek között lehetővé válik a gáz és az elektromos áram szabad beszerzése, a társulás pedig nagy tételben vásárlással szeretne mintegy 10 százalékos gázárcsökkentést elérni.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását