2024. március 29. - Auguszta

Nem kaptak engedélyt

Nem adott építési engedélyt a terézvárosi Nagymező utcai mélygarázs megépítésére a XIII. kerületi építési hatóság - közölte a Védegylet szerdán az MTI-vel, a döntés tényét megerősítette a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense.
2008. február 6. szerda 20:13 - Hírextra

A nem jogerős határozat indoklása szerint azért nem lehet mélygarázst építeni a VI. kerületi Nagymező utcában, mert védett, egészséges platánfákat vágnának ki, és a mélygarázs méretei jelentősen túllépik a kerületi szabályozási terv korlátait - olvasható a Védegylet közleményében.
A tájékoztatás szerint az engedélyezési kérelmet a WK Ingatlanbérbeadó- és Hasznosító Bt. nyújtotta be, és arról január 29-én döntött a XIII. kerületi építési hatóság.

Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek megerősítette, hogy a kerületi építési hatóság múlt héten döntött az ügyről, és a határozatot minden érintetnek továbbította.
A Nagymező utcai mélygarázs ügyében 2007 februárjában indult új építési engedélyezési eljárás a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntése alapján. A Fővárosi Főügyészség korábban óvást nyújtott be a VI. kerület által hozott építési engedéllyel szemben, mivel az ügyészség álláspontja szerint a kerületi jegyző a törvény értelmében saját ügyének intézésében nem vehetett volna részt.

A 350 férőhelyes mélygarázsról szóló szerződés 2001-ben jött létre a beruházó és a VI. kerület között. Az építési engedély 2006-ban vált jogerőssé. A beruházás leállítása érdekében több terézvárosi lakos levélben fordult a kerületi jegyzőhöz, tiltakozásuknak pedig utcai demonstrációkkal adtak nyomatékot.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását