2024. május 10. - Ármin, Pálma

100 millió forintos támogatás

Intézményeik fenntartására csaknem 100 millió forintos támogatást nyújt egymásnak a kaposvári és a Somogy megyei önkormányzat. Erről Szita Károly (Fidesz) polgármester és Gelencsér Attila (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke számolt be kedden, a megye-váro
2008. február 6. szerda 08:08 - Hírextra
A megállapodás szerint Kaposvár önkormányzata 54 millió forintot ad a megyei önkormányzatnak a Megyei és Városi Könyvtár fenntartásához, az ugyancsak megyei fenntartásban lévő Kaposi Mór Oktató Kórház működését pedig 11 millió forinttal segíti. A város hozzájárul a nemrég megnyitott pszichiátriai és szenvedélybetegeket gondozó központ munkájához is, a megyei önkormányzat pedig a Csiky Gergely Színház működését támogatja 11 millió forinttal.

A város és a megye vezetője arról is döntött, nem hagyják ellehetetlenülni a Kaposvár és Somogy megye fontos kulturális értékeként számon tartott, ám az utóbbi időben pénzügyi nehézségekkel küzdő több mint 100 éves Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaságot, valamint az irodalmi élet jeles alakjainak műhelyt biztosító Somogy folyóiratot.

Mind a társaság működését, mind pedig a folyóirat megjelenését biztosítják 2008-ban - mondta Szita Károly, megjegyezve: nemrégiben levélben kérte Hiller István kulturális miniszter segítségét, ám a kormány elutasította a hárommillió forintos támogatási igényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását